PORI JAZZ 2018

Pori Jazz 445x445.jpg
Pori Jazz 445x445.jpg

PORI JAZZ 2018

0.00

19.-21.7.2018 | Pori

Add To Cart

Pori Jazz ja Farang tarjoavat Suomen laadukkaimman festivaalikokemuksen kesältä 2017 tutuissa puitteissa!

Tervetuloa nauttimaan kesäisestä tunnelmasta ja maailmantähtien musiikista vehreän Kirjurinluodon konserttipuiston parhaalla paikalla huippuravintolan ruoan ja hyvien palveluiden parissa.

Pori Jazz kuuluu Euroopan vanhimpiin ja merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin. Yhtäjaksoisesti vuodesta 1966 alkaen järjestetty festivaali tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan musiikkiohjelmiston tasokkaissa puitteissa. Festivaalin pääkonsertit järjestetään vehreässä Kirjurinluodon konserttipuistossa, minkä ohella musiikkia ja elämyksiä on tarjolla yhdeksän päivän aikana Porin kauniissa jokirannassa. 

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Kirjurinluodon konsertit ovat ohjelmassa torstaina 19., perjantaina 20. ja lauantaina 21. heinäkuuta. Musiikki soi pääkonserteissa usealla eri esiintymislavalla, ja kuultavaa on tarjolla iltapäivästä yöhön asti. 

VIP-paketilla enemmän irti Pori Jazz -kokemuksesta! 

VIP kartta.jpg

Pori Jazz tarjoaa yhdessä Farangin kanssa Suomen laadukkaimman festivaalikokemuksen. Nauti tunnelmasta ja musiikista Kirjurinluodon konserttipuiston parhaalla paikalla huippuravintolan ruoan ja hyvien palvelujen parissa. VIP-alueelta aukeaa suora näkymä päälavalle, ja asiakkaita palvelee suuri terassialue baareineen ja katettuine paviljonkeineen. Alue on VIP-vieraiden käytettävissä koko konserttipäivän ajan. Pakettiin kuuluu myös maksuton pysäköinti konserttipuiston parkkialueella.

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin ravintola Farang johdattelee VIP-vieraat kaakkois-aasialaiseen makumaailmaan. Annokset valmistetaan tuoreista ja raikkaista raaka-aineista suurella sydämellä ja ajan kanssa. Menu julkaistaan keväällä.
Anniskelupalvelut ovat tilattavissa erikseen – Farang kontaktoi kaikki asiakkaat ennakkoon.

Ruokailuun on kaksi kattausta, joista ensimmäinen on klo 14:30-17:00 ja jälkimmäinen klo 18:00-20:30 - valitse oma kattausaikasi tilauksen yhteydessä! 


PORI JAZZ VIP

Sisältö:

  • Herkullinen Farangin buffet-ruokailu
  • Älyranneke, johon voi ladata rahaa juomia varten
  • Maksuton pysäköinti
  • Viihtyisät Lounge-tilat ja terassialue
  • Esteetön näkyvyys päälavalle
  • Vesivessat

 

HINTA 220€ / hlö (sis. alv)

LATAA ESITE

To 19.7. Klo 14.30 kattaus

To 19.7. Klo 18.00 kattaus - LOPPUUNVARATTU

Pe 20.7. Klo 14.30 kattaus

Pe 20.7. Klo 18.00 kattaus - LOPPUUNVARATTU

La 21.7. Klo 14.30 kattaus

La 21.7. Klo 18.00 kattaus

3328bda2-7a19-4fce-87a6-a05abf8339da.jpg

TORSTAI 19.7.

Nick Cave.jpg

Australialaisyhtye Nick Cave & The Bad Seeds on kuulostanut uniikilta aina ensialbumistaan “From Her To Eternity” (1984) lähtien. Poikkeuksellisen karismaattinen laulaja-lauluntekijä Nick Cave on yhtyeen kiistaton keulakuva, mutta samaan aikaan kyse on tiiviistä ja yhteen hitsautuneesta bändistä, jonka tavaramerkki ovat tunnelmaltaan poikkeuksellien vangitsevat konsertit.

Nick Cave & The Bad Seedsin kuudestoista pitkäsoitto Skeleton Tree julkaistiin syyskuussa 2016, ja albumia seuranneen kiertueen esiintymiset keräsivät mediassa ylistäviä luonnehdintoja ja lukemattomia viiden tähden arvioita.

Nick Cave & The Bad Seeds vieraili viime syksyn Euroopan-kiertueellaan muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa yhtye on viimeksi nähty vuonna 2013.

burt ja mavis.jpg

Pop-musiikin historian tärkeimpiin säveltäjiin lukeutuva Burt Bacharach on tehtaillut 1950-luvulta alkaen kymmeniä hittikappaleita, joihin kuuluvat muun muassa The Look of LoveRaindrops Keep Falling on My Head(They Long To Be) Close To YouAnyone Who Had a HeartWhat the World Needs Now Is Love ja I Say a Little Prayer. Bacharach on voittanut pitkän uransa aikana kuusi Grammya, ja elokuviin säveltämillään kappaleilla hän on napannut kolme Oscar-palkintoa.

Toukokuussa 90 vuotta täyttävä Burt Bacharach kiertää yhä maailmaa esittäen kuolemattomia kappaleitaan. Yhdysvaltalaislegenda johtaa flyygelinsä ääreltä 11-henkistä yhtyettä, johon kuuluu kolme laulajaa. Bacharach ei pidä itseään kummoisena laulajana, mutta yleensä hän tarttuu itsekin hetkeksi mikrofoniin. Nenäliinat kannattaa varata konserttiin mukaan, sillä Bacharachin rakastetut kappaleet menevät yleisössä usein tunteisiin.

Mavis Staples, 78, kuuluu kaikkien aikojen tärkeimpiin ja vaikuttavimpiin gospel- ja soul-laulajiin, mutta musiikin ohella hän on ollut vahvasti esillä kansalaisaktivistina. Hänen salaperäinen ja syvä lauluääni on kiehtonut vuosikymmenten varrella monia, muun muassa hänen entistä miesystäväänsä Bob Dylania. Ensimmäiset omat albuminsa Staples julkaisi jo 1970-luvun vaihteessa, mutta uudelleen hänen soolouransa on käynnistynyt 2010-luvulla.

Vuonna 2016 julkaistulle "Living on a High Note" -albumille kappaleita kirjoittivat Staplesin pyynnöstä useat eri artistit, joista yksi oli Nick Cave. Torstaina 19.7. Nick Cave & The Bad Seeds esiintyy samassa Pori Jazz -konsertissa Mavis Staplesin kanssa.

muut to.jpg

Sanna “Litku” Klemetti luo toivoa siihen, että Suomessa on yhä tilausta omaehtoiselle ja -leimaiselle musiikille, vaikka valtamediassa ja soittolistoilla jyräävät isojen markkinointikoneistojen rakentamat täsmänimet. Klemetin Polaroid-väreihin kietoutuneissa kappaleissa on nostalginen tunnelma, joka tuo mieleen lapsuuden helteiset automatkat maalle. Soundimaailma kumartaa vahvasti menneiden vuosikymmenten iskelmämusiikille, progressiviiselle rockille ja kitaravetoiselle indie-psykedelialle, mutta toteutuksessa kuultaa riemastuttava punk-henki. Läpimurtovuonna 2017 ilmestynyt “Juna Kainuuseen” -albumi oli Soundi-lehden valinta vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Vijay Iyer saattaa olla tämän hetken tärkein jazzmuusikko. Palkinnot ja tunnustukset ovat seuranneet toistaan, kun pianisti ja säveltäjä on tehnyt kovaa jälkeä albumeillaan ja esiintymisillään. Kesällä 2015 Vijay Iyer nähtiin Porissa arvostetun trionsa kanssa, ja nyt yhdysvaltalaismuusikko tuo Kirjurinluotoon nimivahvan sekstettinsä, jonka “Far From Over” -albumia monet pitivät vuoden 2017 parhaana jazzjulkaisuna. Samoilla linjoilla oli Helsingin Sanomat, joka kuvaili ECM-levymerkillä julkaistua albumia viiden tähden mestariteokseksi. 


PERJANTAI 20.7.

Iso-Britannian menestyneimpiin artisteihin lukeutuva James Blunt palaa muutaman vuoden poissaolon jälkeen Pori Jazziin ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta. Blunt vierailee Porissa osana The Afterlove -maailmankiertuettaan, jolle hän suuntasi samannimisen studioalbuminsa ilmestyttyä viime vuonna. Maailmanmaineeseen debyyttialbumillaan “Back to Bedlam” noussut Blunt on myynyt uransa aikana yli 30 miljoonaa albumia, ja hänen tunnettuihin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa kappaleet "You’re Beautiful", "Bonfire Heart", "Goodbye My Lover" ja "1973".

James Blunt esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2014, jolloin englantilaisherrasmiehen lämminhenkinen esiintyminen teki vaikutuksen runsaslukuiseen yleisöön. Antaumuksellisen keikkansa päätteeksi Blunt intoutui stage-daivaamaan ja surffaamaan Kirjurinluodon yleisön käsivarsilla – temppu, jota Pori Jazzin pääkonserteissa ei ole usein nähty.

 

perjantai.jpg

Manchesterista ponnistava GoGo Penguin on noussut yhdeksi nykyjazzin johtavista nimistä. Pianotrio vieraili ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2015, mutta sittemmin yhtye on porautunut yhä syvemmälle omaleimaiseen soundiinsa, jossa elektronisen musiikin vaikutteilla ja rock-bändeiltä tutulla intensiteetillä on iso rooli. 

Los Angelesista saapuva KNOWER tekee odotetun ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle Pori Jazzissa. Yhtyeen kovan ytimen muodostavat multi-instrumentalisti Louis Cole sekä laulaja Genevieve Artadi, joiden visio energisestä ja monia erilaisia aineksia yhdistävästä elektronisesta musiikista on tehnyt vaikutuksen kuulijoihinsa.  

Teppo Mäkysen viehtymys muuhunkin musiikkiin kuin jazziin on ollut selvää kaikille rumpalin uraa pidempään seuranneille. Suomijazzin kärkinimen uusi 3TM-yhtye pääsi silti tulemaan hieman takavasemmalta, kun se esitteli Mäkysen elektronisen musiikin vaikutteiden parissa. 3TM:n täydentävät saksofonisti Jussi Kannaste sekä Antti Lötjönen, ja erinomaisella Form-albumilla akustisen trion sointi yhdistyy elektroniikkaan sekä sampleihin. 


LAUANTAI 21.7.

Ananis.jpg

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa “Jagged Little Pill”.

Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa “Ironic”, “You Oughta Know” ja “Hand In My Pocket” – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. 

Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa.

 Georgialaissyntyinen brittimuusikko  Katie Melua  oli vasta 19-vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa  Call of the Search  nousi vuonna 2003 Britannian listaykköseksi. Nousukiito jatkui myöhemmillä julkaisuilla, joiden myötä Melua nousi parhaimmillaan Britannian sekä koko Euroopan eniten levyjä myyneeksi naisartistiksi. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Pori Jazzissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät lauantaina 21.7. hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

Georgialaissyntyinen brittimuusikko Katie Melua oli vasta 19-vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa Call of the Search nousi vuonna 2003 Britannian listaykköseksi. Nousukiito jatkui myöhemmillä julkaisuilla, joiden myötä Melua nousi parhaimmillaan Britannian sekä koko Euroopan eniten levyjä myyneeksi naisartistiksi. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Pori Jazzissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät lauantaina 21.7. hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

 Tähän artistiin on helppo tykästyä. Sielukas brittilaulaja Jessie Ware sävähdytti yleisöä ja pop-kriitikkoja heti elegantilla debyyttialbumillaan Devotion (2012), jonka saavutuksiin lukeutuu muun muassa päätyminen musiikkimedia Pitchforkin vuosikymmenen parhaat albumit -listalle. Upeaääninen Ware on sittemmin julkaissut albumit Tough Love (2014) ja Glasshouse (2017), jotka ovat entisestään syventäneet ja laventaneet artistin ilmaisua. Yhteistyötä useiden eri artistien kanssa tehnyt Ware luo uskoa siihen, että nykyajan pop-maailmassa voi onnistuneesti navigoida ilmaisulkeinoilla, jotka päivän trendien sijasta nojaavat ajattoman tyylikkääseen estetiikkaan.

Tähän artistiin on helppo tykästyä. Sielukas brittilaulaja Jessie Ware sävähdytti yleisöä ja pop-kriitikkoja heti elegantilla debyyttialbumillaan Devotion (2012), jonka saavutuksiin lukeutuu muun muassa päätyminen musiikkimedia Pitchforkin vuosikymmenen parhaat albumit -listalle. Upeaääninen Ware on sittemmin julkaissut albumit Tough Love (2014) ja Glasshouse (2017), jotka ovat entisestään syventäneet ja laventaneet artistin ilmaisua. Yhteistyötä useiden eri artistien kanssa tehnyt Ware luo uskoa siihen, että nykyajan pop-maailmassa voi onnistuneesti navigoida ilmaisulkeinoilla, jotka päivän trendien sijasta nojaavat ajattoman tyylikkääseen estetiikkaan.

lauantai.jpg

Aili Ikonen on tullut tunnetuksi muun muassa Kvalda- ja Korpi Ensemble -yhtyeiden jäsenenä sekä Herdin kanssa toteutetun Jazzbasilli-projektin tähtenä, mutta tällä haavaa hän on ennen kaikkea valovoimainen sooloartisti. Syksyllä 2017 julkaistu “Piirrä minut” oli Ikosen toinen varsinainen sooloalbumi, jolla hänestä kuultiin yhä tunteikkaampi ja henkilökohtaisempi puoli. 

Yhdysvaltalaisyhtye Hurray for the Riff Raff on tehnyt nousua diggaripiirien suosikiksi jo useamman vuoden ajan. Laulaja Alynda Seganda karkasi kotoaan 17-vuotiaana, liftasi ympäri Yhdysvaltoja ja asettui lopulta New Orleansiin. Hurray for the Riff Raffin ensimmäiset albumit syntyivät näiden kokemusten pohjalta, ja tuloksena oli erinomaisesti toteutettua juurevaa nykymusiikkia. 

Yazz Ahmed on yksi niistä lukuisista kiinnostavista muusikoista, jotka ovat tehneet Lontoosta yhden nykyjazzin kiinnostavimmista keskuksista. . Bahrainissa syntyneen mutta Iso-Britanniaan yhdeksänvuotiaana muuttaneen Ahmedin sävellyksissä arabialaisen musiikin perinteellä on iso rooli, mutta yhtä lailla niissä kuuluu kaikuja nykypäivän elektronisesta musiikista sekä vaihtoehtorockista. LISÄTIEDOT

+358 9 4247 1100
myynti@starsquad.fi