Harjoittelu ja kesätyö Starsquadilla

IMG_9557.HEIC.jpg

Hyppy tuntemattomaan voi joskus aiheuttaa paineita tai ahdistusta, mutta parhaimmillaan siitä jää täysin korvaamattomia muistoja, ystäviä ja paljon tärkeää oppia tulevaisuutta varten.

Työharjoittelu ei ole mukavaa, jos työltä ei saa mitään palkatonta hyötyä. Lähdin ennakkoluulottomasti kokeilemaan graafikon hommia ja markkinointiviestintää tapahtuma-alan yritykseen ja se kannatti! 

Lukion jälkeen tie korkeakouluun ei vielä auennut, joten päädyin perinteisten "välivuositöiden" sijaan Laajasalon opistoon medialinjalle. Maineikas kansanopisto tarjosi äärimmäisen paljon ja vuoteen mahtui lukuisia hienoja hetkiä TV- ja mediatuotannon opiskelijana. Kansanopistovuoden tärkein osuus alkoi kuitenkin 8.1.2018, kun aloitin työharjoittelujaksoni Starsquadilla. 

Starsquad on siis tapahtuma-alan yritys, mutta minkä ihmeen takia he hakevat harjoittelijaa media-alan opiskelijoiden joukosta? Tämä ajatus pyöri mielessäni, kun markkinointijohtajamme Heikki oli esittelemässä vaihtoehtoa hakea Starsquadille harjoitteluun. Moni luokkatoverin havitteli paikkoja isoissa mediataloissa, mutta itsellä kolahti heti, kun Heikki näytti kuvia Hartwall Arenalta ja fiiliskuvia eri tapahtumista. Laitoin hakemuksen, sain kutsun toimistolle muodolliseen haastatteluun ja heti joululoman jälkeen aloitin harjoitteluni.

Sain alkuun ylläpito-oikeudet kaikkiin Starsquadin somekanaviin, nettisivuihin ja uutiskirjeohjelmaan. Tuijotin läppärini ruutua ja yritin kiireellä väsätä Squarespacessa Formula 1 -sivuja, jotka olin saanut ensimmäiseksi hommakseni. Uusi työpaikka jännittää aina. Hermostuneisuuteni johtui enimmäkseen siitä, että tunsin puolittain ainoastaan Heikin. Muiden osalta en tiennyt edes etunimiä. Alun häsellys nettisivujen ja somepäivitysten kanssa kuitenkin oli parasta mahdollista oppia, sillä kaikki mahdolliset virheet tuli tehtyä moneen kertaan. Päivä päivältä harjoittelu alkoi maistua paremmalta, kun tutustuin porukkaan ja oman työni perusasiat alkoivat muuttua rutiininomaisiksi. Oli helppo tulla töihin, kun aamulla tiesi mitä pitää alkaa tekemään. Apua oli aina tarjolla, jos en tiennyt tarkalleen mitä piti tehdä. 

cbrpo-17w6f 2.jpg
IMG_7270.JPG

Oli maaliskuun viimeinen viikko. Kylmät tiistaiaamut ja aamupalaverit olivat takana päin. Monta huikeaa tapahtumaa koettu, joihin pääsin Starsquadin kautta. Esimerkiksi Urheilugaala ja Red Bull Crashed Ice menivät mielenkiintoisen työn äärellä. Parasta "hyvitystä" harkka-ajallani oli se, että sain Jokereiden matseihin lippuja aina kun tarvitsin. Alkuperäinen kahden kuukauden suunnitelma muuttui matkalla kolmeksi. Oli aika jättää Starsquad ja palata opistolle, mutta mukaan lähti upean kokemuksen lisäksi vahva fiilis siitä, että kesällä tehdään comeback!

Kesälomaa en missään kohtaa ehtinyt kunnolla viettämään, sillä paluu Starsquadille oli varmistunut ja suoritin luku-urakkaa valintakokeisiin. Selostajan urasta haaveillut nuori mies oli saanut päähänsä hakea kulttuurituottajaksi. En ollut kuullut koko alasta ennen harjoitteluani. Kuitenkin tapahtuma-alan firmassa työskentely muutti urahaaveeni. Pääsin ennakkokarsinnasta Metropolian ja Turun Humakin valintakokeisiin. Aloitin kesätyöni 11.6. Starsquadin leivissä ja kokeet olivat takana. Samat työt jatkuivat palkallisena, joten vastuu kasvoi hieman, etenkin Heikin ollessa kesälomalla kuukauden ajan. Itseluottamusta ja osaamista oli kertynyt roppakaupalla. 

Kuten ensimmäisessä kappaleessa kerroin, Starsquad oli hyppy tuntemattomille vesille. Käteen jäi kaikki mahdolliset positiiviset vaikutukset. Kesäkuun lopulla sain tulokset ja koulupaikan kulttuurituotannon opintoihin Metropoliaan. Sain tutustua mahtaviin ihmisiin, joille olen äärimmäisen kiitollinen tilanteestani. Firmassa on ammattitaitoisia työntekijöitä, ja ajan myötä heistä tuli minulle myös ystäviä. Monta upeaa kokemusta ja muistoa rikkaampana lähden rakentamaan omaa uraani ensi viikosta alkaen. Tätä blogia kirjoittaessani istun omalla paikallani viimeistä päivää, toistaiseksi, kuka tietää? CV:ni lisäksi on erittäin upeaa kertoa kenelle tahansa, että aikanaan sain olla osana tähtitiimiä.

Vili Mursula

Harjoittelu ja kesätyö Starsquadilla

Starsquadin työharjoittelija ja kesätyöntekijä Vili kertoo kokemuksiaan kevään ja kesän ajalta. Vili lähti ennakkoluulottomasti kokeilemaan graafikon hommia ja markkinointiviestintää tapahtuma-alan yritykseen ja se kannatti!

ELÄMYSREISSU JALKAPALLON MM-KISOIHIN!

Starsquadin Heikki matkusti Pietariin yhdessä Event Travelin kanssa seuraamaan jalkapallon MM-kisoja. Lue tästä raporttia elämysreissusta, sekä siitä miksi kannattaa yleisesti lähteä paikan päälle kokemaan elämyksiä huippu-urheilun parissa!

Kiekkoa palmujen alla!

Lue Starsquadin myyjän Christofferin kokemukset Miamista Florida Panthers vs Washington Capitals NHL-pelistä!

Sponsorointi-yhteistyön monipuoliset mahdollisuudet

Starsquad on uudistanut sponsorointikumppanuuksien tarjoamaa kesän ja syksyn 2017 aikana. Tarjoamme asiakkaille mahdollisuuksia ja sitä kautta ratkaisuja hyödyntää sponsorointia laaja-alaisesti tapahtumien, seurojen tai liigojen kautta. 

Kymmenen vuotta konfettisadetta ja urheilun juhlaa

Suomi 100 -juhlavuoden Gaala oli jälleen osoitus siitä, että sillä on kyky kehittyä jatkuvasti. Gaalan tähtiartistit, urheilijatähdet ja mielettömät puitteet toivat Hartwall Arenan katsomoihin lähes 4000 suomalaista illallisvieraiden lisäksi.

e-Sportsin maailmanvalloitus

eSports on Suomessa 18-29 -vuotiaiden miesten keskuudessa jo 2. suosituin urheilulaji! Rajusti kasvava ilmiö on yhä vieras suurelle yleisölle, mutta eSports juna puskuttaa järisyttävää vauhtia eteenpäin. Lue Starsquadin Hessun kokemuksia Dreamhack digifestivaali -tapahtumasta.

Myykö Suomi kovasti vai pehmeästi?

Starsquadin tiimi osallistui 12.5. Finlandia Talossa järjestettyyn Suomi myy!- seminaariin. Myyntitiimin Marjo Savinainen kertoo kokemuksiaan ja ajatuksiaan myynnistä ja eri tapojen hyödyntämisestä työssään.

NEXTM -digiSeminaarin opit

Olimme Starsquadin porukalla GroupM:n järjestämässä NextM-seminaarissa, joka on foorumi inspiroivalle uudelle ajattelulle ja disruptoivalle teknologialle. Tässä blogissa käydään läpi seminaarin ideoiden sovellettavuutta etenkin urheilu- ja tapahtumakentässä.

Starsquad: Maailmanluokan live-elämyksiä aitiopaikalta

Tästä pamahtaa käyntiin uusi Starsquadin blogisarja: #aitiopaikalla! Blogissa käydään läpi ajatuksia ja ilmiöitä tapahtumaelämyksien, fanikulttuurin, sponsoroinnin ja uusien yleisöä aktivoivien digisovellusten ympäriltä.